Nimittäin loin oma blogin. Olin jo pitkään harkinnut asiaa, mutta heikohko tuntuma tietokoneisiin oli tähän asti jarruttanut hanketta. Viimein päätin kuitenkin rohkaista mieleni ja yrittää, meni syteen tai saveen.

Kirjoitan blogissani lähinnä nukkekotiharrastuksestani, joskus voi olla asiaa jostain muustakin. Innostuin nukkekodeista satasella kesällä 2006, kun surffailin netissä ja löysin suomalaisten harrastajien sivuja. Nukkikset ovat aina viehättäneet minua. Niissä on jotain taianomaista lumovoimaa, ja pikkiriikkisiä yksityiskohtia jaksaa katsoa loputtomiin. Minulla oli lapsena Papan rakentama kaksikerroksinen nukkekoti, josta olisin kyllä muuten pitänyt kovasti, mutta siellä ei ollut portaita!!! Sillä ei voinut leikkiä. Eivätkä ne pari hassua muovista ja epämääräisesti huojuvaa huonekaluakaan juuri mielikuvitusta ruokkineet. Sitä taas eivät aikuiset ymmärtäneet, luulivat varmaan etten välittänyt koko talosta ja viimein se vain hävisi jonnekin. Purettiin varmaan polttopuiksi.

Varsinaista "oikeaa" nukkekotia minulla ei vielä ole, sillä nykyiseen asuntoomme ei sellaista mahdu. Asumme tällä hetkellä todella ahtaasti: viisihenkinen perhe ja kaksi lemmikkigerbiiliä kerrostalokolmiossa ja tavaraa enemmän kuin "laki sallii". Onneksi tunnelin päässä häämöttää valoa, sillä rakennamme omakotitaloa, jonne toivottavasti pääsemme muuttamaan vielä tällä vuosituhannella.

Vaikka nukketaloa ei vielä olekaan, ei se kuitenkaan estä sitä suunnittelemasta. Olen piirtänyt paperille karkeahkon hahmotelman talon mallista ja huonejaosta. Talosta tulee suuri. Sinne tulee ainakin neljä kerrosta ja vinttikerros, jokaiseen kerrokseen tulee 2-3 huonetta. Niin ja ne portaat, ehdottomasti. Valmiina tällaisia taloja ei saa, mutta se ei haittaa sillä haluaisin rakentaa sen joka tapauksessa itse.

Taloni tulee sijoittumaan nykyaikaan, se tarjoaa mielestäni kaikkein eniten mahdollisuuksia sisustukseen. Pidän vanhoista ja kauniista huonekaluista, mutta toisaalta nykyajassa on kaikkia kivoja "herkkuja", joita on hauska soveltaa minikokoon. En ole koskaan loistanut historiantuntemuksellani, joten pidättäytyminen tiukasti jossain tietyssä aikakaudessa tuskin tulisi onnistumaan. Valmiina ostetut tavarat edustavat usein viktoriaanista aikaa, joten tulevan taloni asukkaat harrastavat antiikkiliikkeissä kiertelyä ja tekevät löytöjä huutokaupoissa. Lisäksi he ovat perineet suvuiltaan upeita perintökalleuksia. Toisaalta itse pidän myös ihan nykyaikaisista ja pelkistetyistäkin huonekaluista, joten nukkekotini kalustus tulee olemaan iloinen sekoitus uutta ja vanhaa. Mutta sehän on muotia tällä hetkellä ihan oikeastikin. 

Blogissani tulen esittelemään aikaansaannoksiani ja ehkä kyselemään neuvoja hankalissa paikoissa. Siksi toivon, että kommentoit ahkerasti jos sivuilleni osut. Itse olen ollut tässä asiassa hieman arka, mutta ehkä muilta tullut palaute auttaa minuakin parantamaan tapani  ;-)