Nukkekotisivuilla seikkaillessani koin jonkinlaisen ahaa-elämyksen kun tajusin, että nukkistavaraa voi valmistaa itsekin. Ihan aikuisten oikeesti. Se on jopa erittäin oleellinen osa tätä harrastusta. Hyvin paljon tietysti saa myös ostaa valmiina, mutta itsetehden taloon saa persoonallisen kädenjäljen. Minun kohdallani kaikki alkoi kuulakärkikynän vieteristä, joka nyt oli ihan selvästi miniatyyrikokoisen vispilän vispausosa. Kuinka en ollut sitä aikaisemmin hoksannut. Kiitos kaikille kanssanukkistelijoille, että avasitte minisilmäni!

547318.jpg

Tästä oivalluksesta innostuneena aloin tutkailla kaikkea ympärilläolevaa miniatyyrisilmälasien läpi ja yllättäen kotiympäristöstä löytyi kaikenlaista mielenkiintoista.

Siivilän verkko on käytöstä poistetun keittiönhanan suuttimen sisälmyksestä (voi mieheni, että tämänkin olit älynnyt säästää!!!), ja reikäkauhan ja pizzaleikkurin teräosa tuikkukynttilän metallia. Pulloharja on hammasväliharja, eikä sille tarvinnut tehdä juuri mitään, paitsi katkaista varsi lyhyemmäksi ja taivuttaa koukku. Mitä aarteita tavallinen koti pitääkään sisällään!

Nämä ensimmäiset tekeleet ovat hieman... hmm... käsintehdyn näköisiä, mutta toisaalta ne ovat niin hellyttävän ensimmäisiä. Pikkuhiljaa taidot (ja työvälineet) karttuvat, enää tuskin liimaisin siivilääkään kuumaliimalla vaan jollain hieman vähemmän sottaavalla pikaliimalla. Heh, harjoitus tekee metsurin... toivottavasti.

547322.jpg

547326.jpg

547320.jpg

547316.jpg