Nyt se on vihdoinkin valmis, nimittäin elämäni ensimmäinen ristipistomatto!!! Olen pakahtua ylpeydestä, sillä mielestäni matto onnistui loistavasti. Aikaa kului noin puolitoista kuukautta. Matto on pistelty tiheimmälle aida-kankaalle, mitä tavallisesta käsityöliikkeestä saa. Kooltaan se on 14.5 x 19.5 cm ilman hapsuja ja pistoja siihen upposi yli 14 000!!! Malli on otettu kirjasta Dolls House Do-it-youself: Carpets and Rugs (Sue Hawkins). Alkuperäiseen ohjeeseen tein pieniä muutoksia mm. reunukseen, sillä siinä oli käsittämättömiä "virheitä".

Hapsujen kanssa olin aluksi aivan pihalla, sillä minulla ei ollut aavistustakaan kuinka ne tehdään. Kävin vakoilemassa vinkkiä lasten koulussa tekemistä seinävaatteista ja sain aikaiseksi jonkilaisen ryijypiston (tai jotain sinne päin). Loppujen lopuksi hapsut olivatkin koko maton helpoin osuus.

665113.jpg

En käyttänyt hapsuja tehdessäni lastaa tms, vaan ompelin hapsut kiinni aidaan. Näin niistä tuli siistit ja ne oli helppo leikata määrämittaan.

665115.jpg

Reunat huolittelin tiheällä siksakilla, sillä myös maton kääntöpuoli on "edustuskelpoinen". En halunnut vuorittaa mattoa ja näin piilottaa nurjaa puolta. Siksak-päärmeen käänsin nurjalle tiheällä koneompeleella. 

665118.jpg

Lähikuva maton reunasta. Jos tarkkaan katsoo, huomaa koneompeleen. Oikeasti sitä ei näe, sillä livenä matto on pienempi kuin kuvassa.

665136.jpg

Siinä se nyt sitten on: Caucasian Kelim. Oikeastaan haluaisin meille tuollaisen maton ihan 1:1 koossakin.

665126.jpg

Vielä lähikuva hehkuttamistani hapsuista. Supersiistit, eikö?!! Voi että olen iloinen :-D

665267.jpg