Hengissä ollaan, vaikka blogissa ei olekaan tapahtunut aikoihin mitään. Aika on mennyt hys-hys -juttujen kimpussa, eli nukkekotikerhon joulukalenteriin olen yrittänyt vääntää ylläreitä. Heräsin hommaan vähän turhan myöhään, joten kiirettä pitää...

Jotain sentään sain tehtyä itsellekin: joulukuusen. Ostin Tiimarista havukranssin, katkoin oksat sopiviksi ja parturoin neulasia lyhyemmiksi. Lopuksi liimasin puukeppiin porattuihin reikiin kuumaliimalla. Varsinaista kuusenjalkaa ei vielä ole, nyt kuusi kököttää kukkaruukussa. Muut koristeet laitan vasta lähempänä joulua, mutta pikaisesti väännetty latvatähti kertoo kuusen olevan nimenomaan joulukuusi. Ei ehkä suomalaisesta metsästä, mutta väliäkö sillä kunhan on komea. Eikä karise.

1065714.jpg

Kuusen juurelle on etsiytynyt TIKN (tämän illan kuoliaaksi naurattaja): olkipukki    1065740.jpg

Se on elämäni ensimmäinen versio tätä lajia, ja pitihän sellainenkin yrittää toteuttaa mininä. Olkia ei tietenkään ollut, joten mietin korvaavaa materiaalia, joka toimisi pienessä mittakaavassa. Mieleen tuli purettu naru. Sisalköysi ei kuitenkaan ehkä ollut se paras vaihtoehto, pukki näyttää todella villaiselta. Kokokin on vielä aika suuri, tavoittelin enemmän sellaista pöydällä pidettävää koristetta. Laihakin näyttää raukka olevan. No, ehkä seuraavalla kerralla onnistuu paremmin.

1065722.jpg