Ajattelin sitten tehdä nukkikseeni keittiön, vaikka edelleenkään itse nukkekodista ei ole mitään tietoa. Oma 1:1 talomme on keittiönsuunnitteluvaiheessa, joten siitä inspiroituneena päätin "harjoitella" keittiöntekoa minikoossa. Jotenkin huomaan, että sekä oikean että minitalon keittiöt tulevat kyllä muistuttamaan toisiaan. Olenkohan vähän kaavoihin kangistunut... 886223.jpg

Alkutilanne: kaappien rungot ovat neljämillistä vaneria, jota sahautin rautakaupassa isosta levystä sopivan levyisiksi soiroiksi. On nimittäin huomattavasti helpompaa työstää käsikäyttöisellä lehtisahalla keittiönpöydällä kuin julma levy. Takalevyt ovat jotain lastulevyä, jota bongasin sahurin roskiksesta.

1344767.jpg

Tiskipöydän kansi on sen hulppean Miele-keittiösetin tiskipöydästä, jonka serkkuni toi viime kesänä Saksasta. On vaan kovin muovisen näköinen, pitänee käsitellä jotenkin. Lavuaarin hana näyttää menneen poikki jossain vaiheessa. Liekö kaappi pudonnut lattialle, hanan varsi katkennut ja joutunut imurin nieluun. Täytyy siis kehitellä siihenkin vielä jokin ratkaisu.

1344773.jpg

Tässä näitä sitten olisi, vaikka jotain vielä puuttuukin. Ovet ovat vasta mallausvaiheessa ja kiinni kumilenkeillä, jotta näen mikä kuuluu mihinkin runkoon. Hella tulee sijoittumaan nurkkaan, joten pala työpöytätasoa on sahattu oikeaan muotoon.

1376456.jpg

Kapeaan kaappiin tulee paikka leipomislaudalle. Toisessa kaapissa on hylly.

1376461.jpg

Ovet on maalattu akryylimaalilla kermanvalkoisiksi, rungot ovat vielä tässä vaiheessa vailla käsittelyä. Oviin tulee tappisaranat, jotka eivät jää näkyviin.

1376466.jpg

Yksi yläkaapeista tulee lasiovelliseksi, lasina toimii cd-kotelosta leikattu pleksi. Koristeruudukko on tehty kahvitikuista ja liimattu paikoilleen. Saumat täytyy vielä kitata ja ovet maalata kertaalleen.

1376482.jpg

Onhan tuossa hommaa, eikä lopputuloksesta ole mitään käsitystä. Toisaalta olisi helpompaa jos olisi jo se nukketalo, mutta toisaalta taas on ihan hauskaa tehdä kalusteita vailla rajaavia raameja. Huoneet voi sitten mitoittaa kalusteiden mukaan. Hmm, molempi parempi...