Nukkekoti-innostuksen myötä uskaltauduin kokeilemaan ristipistotöitä. En ollut koskaan aikaisemmin moisia harrastanut, en edes koulussa. Alussa suhtauduin ajatukseen melko epäilevästi, mutta muutaman piston jälkeen tajusin, että tämähän on hauskaa. Oikeasti! Tarkkana saa olla tai tulee sutta ja sekundaa, mutta huolellisuus palkitaan.

Ensimmäinen työni oli matto, joka tosin on vieläkin kesken. Mallin bongasin netistä jostain kuvasta, mutta minulle ei vielä tässä vaiheessa tullut mieleenkään tarkistaa, mahtuuko malli pohjakankaalle. Tiesin että ristipistot pitää aloittaa keskeltä, ja vasta työn edistyessä heräsi epäilys, ettei mattoni ehkä mahtuisikaan kokonaan sille varaamalleni pienelle kankaantilkulle. No eipä hätiä, ajattelin. Muutetaan reunakuviota pienemmäksi, niin hyvä siitä tulee. Mutta eipä se muuttaminen niin helppoa olekaan. Matto on yhä ilman reunusta, sillä en osaa päättää minkälainen reunus olisi kaunis.

554605.jpg

Toisen yritykseni kanssa olin jo viisaampi. Käytin valmista mallia ja varmistin heti alussa, että pohjakangasta on riittävästi. Matto on vielä hyvin vaiheessa, mutta hyvässä sellaisessa. Joitakin kuvioita muuttelen hieman, mutta enimmäkseen pysyttelen alkuperäisissä suunnitelmissa. On mukava pistellä kun tietää mitä tekee.

Tällaisesta kirjasta löysin mallini. Se on noissa pyöreissä pikkukuvissa alimmainen.

554603.jpg

Ja tällaisen olen itse saanut aikaan. Vielä on muutama pistos tekemättä, mutta hiljaa hyvä tulee. Työtä helpottaakseni piirsin pohjakankaalle ruudukon taikatussilla. Ja kas kas, ruudukkoon lipsahti laskuvirhe, mutta koska sen itse tiedän, niin en viitsinyt alkaa sitä korjaamaan.

554604.jpg